Áprilisi elnökségi ülés

2022 május 03.

A Vas Megyei Mérnöki Kamara április 12-én tartotta aktuális elnökségi ülését a kamara székhelyén.

A kérelmek elbírálása után az elnökség a Vas Megyei Mérnöki Kamara 2021. évi beszámolóját és 2022. évi munkatervét elfogadta. Nádor István elmondta, hogy az előző évet másfél millió forintos többlettel zárta a szervezet. Tóthné Temesi Kinga érdeklődésére, miszerint a tervezett bevétel egymillió forinttal kevesebb, az elnök ismertette, hogy ez a hiány a tagdíj-hátralékból visszajön, amelynek behajtása a kamarai törvény értelmében most kezdődik. A résztvevők a 2021. évi költségvetési beszámolót, a számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek egyszerűsített beszámolóját, továbbá a 2022. évi költségvetési tervet elfogadták.

Tóth Tibor tájékoztatta a megjelenteket, hogy eredményesen sikerült a XXII. Közlekedésfejlesztési és beruházási Konferencia Bükfürdőn, szerte az országból összesen százhatvanan vettek részt az eseményen. Nádor István arról a csaknem 120 fős, több szakterületet érintő képzésről szólt, amelynek témája az elektronikus építési napló volt. Az oktatásnak a Martineum Felnőttképző Akadémia adott otthont a közelmúltban.

Szó esett az Abért-tónál elültetett, „trianoni fákról”, amelyek öntözése jelenleg nem megoldott. Kapolcsi Imre vállalta, hogy felkeresi a kőszegi városgondnokságot a problémával, talán közösen sikerült megoldást találni. Az Egyebek napirendi pontban előkerült a TÉR – Vasi mérnökök lapja témája: május végén lesz egy lapszám, illetve a szeptember 26-i kamarai rendezvényre készül egy kiadvány.

Nádor István beszélt arról, hogy a szombathelyi önkormányzat által kiírt közbeszerzések megjelenítése a VMMK honlapján megtörtént, a jövőben is folyamatosan olvashatóak lesznek a pályázatok. Tóthné Temesi Kinga informálta az elnökségi tagokat, hogy az országos etikai szabályzatot újrafogalmazzák, felülvizsgálják, várják az esetleges javaslatokat. Horváth Gyula Vladimír a Magyar Elektrotechnikai Egyesülettől Gothard Jenő-díjat kapott munkája elismeréséül. Az elnökség gratulált a rangos kitüntetéshez.