IN MEMORIAM PUP VILMOS

2021 szeptember 22.

Megint kevesebben lettünk. Elment közülünk Pup Vilmos – akik ismerték azoknak egyszerűen csak Vili – Kamaránk és más társadalmi és civil szervezet tagja. Vili mindig aktív, segítőkész, alapos, lelkes és lelkiismeretes kolléga volt.

Számíthattunk rá kamarai rendezvényeken, szakmai és magánjellegű kérdésekben egyaránt.

Pup Vilmos 1948-ban Celldömölkön született, alap diplomáját a BME Bajai Főiskolai Karán kapta 1975-ben. Később a PMMF Bajai Karán vízellátási és víztechnológiai szakmérnöki képesítést is szerzett.

Munkáját Szombathelyen a Gyöngyös-Répce-menti Vízrendezési Társulatnál kezdte tervezőként, majd csoportvezetőként. A Büki Gyógyfürdő Vállalat önálló társaságként történő megalakulásakor annak főmérnökévé nevezték ki. A vállalat jogutódjaként 1993-ban megalakult a Büki Gyógyfürdő Zrt., amelynek műszaki-szolgáltatási igazgatói feladatát látta el egészen 2007. évi nyugdíjba vonulásáig.

A Fürdő történetének kezdeti szakaszában valósult meg a motel, a szakorvosi rendelő, a szabadidő központ, továbbá kiépültek a termál- és úszómedencék. Nevéhez fűződik a 2000-es évek elején a Fedett Fürdő bővítése, a gyógymedence rekonstrukciók végrehajtása, az önálló fedett élményfürdő, új hidegvizes kutak és a víztároló medence komplexum megvalósításának irányítása.

Tagja volt Magyar Fürdőszövetség Műszaki Szakbizottságának, a Magyar Hidrológiai Társaságnak (a Nyugat-dunántúli Területi Szervezetnek és a Balneológiai Szakosztálynak), ezen szervezetekben többször töltött be elnökségi tagságot és elnöki pozíciót is. A fürdőüggyel kapcsolatban közel 40 cikke jelent meg különböző szakfolyóiratokban, Bükfürdő fejlődéséről és létesítményeiről pedig könyvet írt.

Szakmai munkásságát számos kitüntetéssel ismerték el.

A közéletben is tevékenykedett, Sárvár városban képviselőnek választották.

Kedves hobbija volt a fotózás, az általa készített fényképek Bükfürdő és Sárvár történetének fontos és megőrzendő dokumentumai.

Kedves Vili!

Szívünkben megőrizzük emlékedet. Rád emlékeztet bennünket a Büki Gyógyfürdő számos létesítménye, amelyek a Te szellemi és fizikai munkád eredménye. Nyugodj békében!