Januári elnökségi ülés

2022 február 07.

A Vas Megyei Mérnöki Kamara január 12-én tartotta az év első elnökségi ülését a kamara székhelyén. Az elnökségi tagok körükben köszönthették a két új szakcsoport-vezetőt: dr. Engi Zsuzsannát (vízépítési és vízgazdálkodási szakcsoport) és Kovács Balázst (környezetvédelmi szakcsoport).

Az elnökség úgy határozott, hogy az éves taggyűlést május 17-én tartja. Az őszi tisztújításhoz a jelölő bizottsággal kapcsolatosan lesz feladat: mivel Szabó Eszter elnökségi tag lett, így kikerült a bizottságból, Lőrincz Csaba pedig elhunyt, a májusi taggyűlésen egy tagot és egy póttagot kell majd helyettük választani.
Szó esett a Vas Megyei Területi Tervtanács delegáltjairól. A Vas Megyei Mérnöki Kamara jelenlegi küldöttei: Idrányi Edit, Bolla Attila, Tóthné Temesi Kinga és Némethné Palotás Erzsébet. Némethné Palotás Erzsébet azonban lemondott tagságáról, így a Vas Megyei Mérnöki Kamara elnöksége a Vas Megyei Területi Tervtanácsba Székely Edgár okl. földtudományi mérnököt delegálja.
Az ülésen téma volt Bodányi Ödön Szent Márton temetőben található, méltatlan állapotban lévő sírjának rekonstrukciója. Az elnökség, három szakcégtől kért ajánlatot a munkákra, és úgy határozott, hogy a kamara mintegy egymillió forint értékben felújíttatja a síremléket, vállalkozási szerződést köt a Dekor Steinmetz Kft.-vel. A munka befejezésének határideje: 2022. augusztus 15. A tervek szerint szeptember 26-án, a volt városi főmérnök születésének 101. évfordulóján lesz az átadási ünnepség. Mivel a trianoni faültetés is a 101. évforduló alkalmából volt, a két, jelentős eseményről kiadvány készül: a Vasi mérnök nyomtatásban megjelenő különszáma jelenik meg ősszel. A füzetet Gombás Mónika készíti.
A díjakról is beszéltek a jelenlévők: a Vas Megyei Mérnöki Kamara elnöksége a Vas Megyei Önkormányzat felé a „Vas Megye Szolgálatáért Közigazgatási Tagozata” elismerésre titkárunkat, dr. Bánhidi Pétert, a „Vas Megye Gazdaságáért” díjra Mándli Pétert gépészmérnököt, a „Gayer Gyula Emlékplakettre” Katona Lászlónét okl. építőmérnököt, a „Vas Megye Szolgálatáért Oktatási Tagozata” kitüntetésre az ELTE SEK gépészmérnöki oktatási közösségét javasolja.