Jótékonysági bál szupermérnökökkel

2019 február 05.

A Vasi Mérnökbál 4.0 rangos eseményének ahogy az már megszokott, ezúttal is a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubja adott otthont február 2-án.

A mintegy 100 fős közönség érkezése és pezsgős fogadása után Perlaki Nóra az est figyelmes háziasszonyaként és Kálmánchelyi Zoltán szórakoztató házigazdaként vezették az est eseményeit, majd szuperhősöket, pontosabban szupermérnököket – a Vas Megyei Mérnöki Kamara hét szakcsoportját képviselő mérnökök karikatúráit – vitte a színpadra Nádor István elnök és Déri Lajos alelnök. 

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere szívélyesen, Nádor István, a Vas Megyei Mérnöki Kamara elnöke a klasszikus dalirodalomból vett gondolatival köszöntötte a vendégeket, végül Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke nyitotta meg a bált. Az alkalmak hagyományos fénypontjaként kamarai szakmai kitüntetéseket adtak át. Szimandel Dezső okleveles építőmérnök hosszú időn keresztül végzett kitartó mérnöki munkáját Bodányi Ödön Díjjal ismerték el. Szakmai sikerekben gazdag pályafutása elismeréséül Gyarmati Mihály okleveles gépészmérnöknek, Nagypál Tibor okleveles villamosmérnöknek és Pup Jenő okleveles építőmérnöknek Kiemelkedő Mérnöki Munkáért Díjat adományoztak. 

Mikó István Jászai Mari-díjas, érdemes művész és partnere, Szabó Anikó színművész A gyomor örömei címmel adtak műsort. A vacsorához kellemes hangulatú zenét is kapott a bál közönsége: Peltzer Géza  harmonikájával - a mérnökbálhoz való kapcsolatáról tudvalevő, hogy erdőmérnökként végzett - francia sanzonokkal kísérte a finom falatokat. A mérnökbál kulturális palettáján a folytatásban akadtak tavalyi csemegék is: a Filipovits Rajmund által vezetett horvát Guslice Tamburaegyüttes műsorát élvezhették a vendégek, s mivel a mérnökbálon mindig hangsúlyos a szakma/hivatás, két mérnök is bemutatkozott a hangszereken: Bencsics Gábor gépészmérnök és Horváth Gyula Vladimir villamosmérnök. A tánchoz a Galaxy Tánczenekar szolgáltatta a ritmust az aulában csaknem hajnali 4-ig.  

A jótékonysági bálon Kálmánchelyi Zoltán grafikáit - a szupermérnököket -, továbbá Veres Gábor szobrászművész alkotását, a színház névadóját ábrázoló bronz plakettet elárverezték, a befolyt, közel 400 ezer forintot az Esőemberke Alapítvány kapta.   

Kapcsolódó galéria