Márciusi elnökségi ülés

2022 március 30.

A Vas Megyei Mérnöki Kamara március 9-én tartotta soron következő elnökségi ülését a kamara székhelyén.

A kérelmek elbírálása után a kamarai kitüntetések témájában szavaztak a résztvevők: az elnökség úgy határozott, hogy 2021.évi Kiemelkedő Mérnöki Munkáért Díjat három mérnöknek ítéli oda a kamara. A három elismerést, illetve a 2021. évi Bodányi Ödön Díjat és a 2021. évi Vas Megye Fiatal Mérnöke Elismerő Oklevél Díjat május 17-én, az éves taggyűlésén adják át a jelölteknek.

Szó esett a kamarai szakmai kirándulásról, amely Bécs Aspern elnevezésű városnegyedében, Smart Cityben lesz május 27-én. Az út a tagoknak ingyenes, amennyiben marad szabad hely, a nyilvántartottak is jelentkezhetnek, azonban nekik részvételi díjat kell fizetniük. A programot a Gabbiano Travel Utazási Iroda szervezi.

Az összejövetelen az elnökség arról is határozott, hogy a kamara 500 ezer forintot utal azonnali adományként az orosz-ukrán háború károsultjainak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével. http://vasimmk.hu/hu/hirek/segitsegnyujtas/

 

Dr. Bánhidi Péter kamarai titkár ismertette, hogy a Magyar Mérnöki Kamara alapszabálya ugyan elfogadásra került, de még vannak bizonytalanságok, így a Vas Megye Mérnöki Kamara alapszabályának módosítása őszre tolódik, a tisztújító taggyűlésen lesz erre vonatkozó intézkedés. Az alapszabályt december 31-éig kell az országos előíráshoz igazítani. A találkozón téma volt még Bodányi Ödön sírjának felújítása, amelynek augusztus 10-re kell elkészülnie, a rekonstrukciós projekt felelőse Déri Lajos. Elhangzott továbbá, hogy a jövőben a kamarai honlapon megjelennek majd a város közbeszerzési ajánlatkérései. http://vasimmk.hu/hu/hirek/varosi-kozbeszerzesi-ajanlatkeres-ezentul-a-kamara-honlapjan-is/

Tóth Tibor elmondta, hogy április 5-én lesz Bükfürdőn a már hagyományos, továbbképzéssel egybekötött, közlekedési konferencia.

http://vasimmk.hu/hu/esemenyek/reszletek/kozlekedesi-szakmai-tovabbkepzes1/

Egyéb téma nem került elő az elnökségi ülésen.