Tisztújítás 2018.

2018 október 26.

A Vas Megyei Mérnöki Kamara tisztújító taggyűlést tartott október 25-én a megyeháza dísztermében. Elnöknek újból Nádor Istvánt, alelnöknek ismét Déri Lajost választotta meg a tagság.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott a Vas Megyei Kormányhivatal nevében szólt a mérnöki munka fontosságáról. Dr. Puskás Tivadar polgármester úgy fogalmazott: a mérnöki munka az emberi alkotások alfája és omegája, a rendszer csak úgy működik, ha az mérnöki pontossággal meghatározott. Dr. Balázsy Péter megyei jegyző a négy éve útnak indult folyamatokról szólt. – Már akkor tudtuk, hogy az építkezések időszaka lesz, s lám, azóta több, mint száz TOP-os fejlesztés valósult meg megyeszerte, zömmel a vasi mérnöki kar közreműködésével – mondta.

Mivel a 454 fős kamarai tagság fele nem jelent meg, a taggyűlést egy órával későbbre halasztották. Időközben szakmai program zajlott: a Svájcban élő, szombathelyi születésű építőmérnök, Andráskay Ede tartott előadást a 2000 éves alpesi átkelő történetéről. A négyévente esedékes eseményen Nádor István leköszönő elnök tartott beszámolót az elmúlt időszakról. Az elnök, az alelnök, az elnökség és a bizottságok megválasztása nagy körültekintéssel, a törvényi előírások betartásával zajlott. 

A Vas Megyei Mérnöki Kamara elnökének újból Nádor Istvánt, alelnökének Déri Lajost választotta a tagság.

Az elnökségi tagok: Czap Attila, Nagypál Tibor, Szabó Eszter, Szimandel Dezső, Tóthné Temesi Kinga

Felügyelő bizottsági tagok: Dankovics Erzsébet, Horváth Gyula Vladimír, Krenner Róbert

Etikai Fegyelmi bizottsági tagok: Bukits Zoltán, Fenyvesi Béla, Kapolcsi Imre, Mór Tibor, Somlai Péter, Somogyi Péter, Takács Péter

forrás: Vas Népe (fotó: Nagy Jácint)

 

Kapcsolódó galéria