VASI MÉRNÖKBÁL 2.0

2017 január 21.

Második alkalommal rendezett bált a Vas Megyei Mérnöki Kamara. A jeles eseménynek a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubja adott otthont 2017-ben is. A pezsgős vendégfogadás után a Lorigo TSE négy táncosa hangolta forró tangóval a mérnökközönséget.

A köszöntők és a kamarai kitüntetések átadása után Peltzer Géza tangóharmonikával kísérte a vacsorát, majd Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd színművészek mérnökimitátorként stand up-előadásukkal szórakoztatták a mintegy százfős vendégsereget. Perlaki Nóra és Kálmánchelyi Zoltán, a két házigazda sorsolta ki a tombolát az éjféli étkezés előtt - értékes díjak találtak gazdára. A Galaxy Tánczenekar játszott az aulában báli muzsikát, a mulatság hajnali 4 körül ért véget.

Kiemelt vendégek:
dr. Hajtó Ödön, a Magyar Mérnöki Kamara alapító elnöke
dr. Németh István, a Vas Megyei Mérnöki Kamara tiszteletbeli elnöke

Házigazda:
Nádor István, a Vas Megyei Mérnöki Kamara elnöke
Déri Lajos, a Vas Megyei Mérnöki Kamara alelnöke

Köszöntőbeszédet mondott:
dr. Hajtó Ödön, a Magyar Mérnöki Kamara alapító elnöke
Déri Lajos, a Vas Megyei Mérnöki Kamara alelnöke


Kitüntetettek:

Bodányi Ödön Díj: A Vas Megyei Mérnöki Kamara hosszú időn keresztül végzett kiváló mérnöki munkájának elismeréséül HORVÁTH GYULA VLADIMIR okleveles villamosmérnöknek Bodányi Ödön Díjat adományoz. 1971-ben a VASITERV-nél kezdte szakmai pályafutását, majd a SZÖVTERV-nél, az ÉDÁSZ-nál, az E-ON-nál dolgozott tervezőként és műszaki ellenőrként. Hosszú és sikeres pályafutásához rengeteg kiváló és újszerű munka kötődik. Kiemelkedő tervezői munkái közül néhány: a Megyeháza, a Szent Márton szobor, a Szalézi templom és a Don Bosco díszkivilágítása, a Mindszenty tér energiaellátása és közvilágítása. Műszaki ellenőrként felügyelte a kőszegi Vár és történelmi városközpont, a Fedett Uszoda, a Zarkaházy kastély, a Smidt Múzeum, a Savaria Múzeum, az AGORA, a Csónakázó-tó környéke megújításának villamossági munkáit. Felügyelte és irányította Markusovszky kórház új belgyógyászati tömbjének, és a Tóvendéglő építésének elektromossági munkáit is. Jelenleg a BMSK Zrt. alkalmazottjaként az új Haladás-stadion megvalósításán dolgozik. A Vas Megyei Mérnöki Kamarának alapítása óta tagja, 2002. óta a Felügyelő Bizottság elnöke, az építészekkel közös „TÉR” című újságunk szerkesztőbizottságának tagja.

POSZTUMUSZ Kiemelkedő Mérnöki Munkáért Díj: A Vas Megyei Mérnöki Kamara BOGNÁR LÁSZLÓ okleveles villamosmérnök számára POSZTUMUSZ Kiemelkedő Mérnöki Munkáért Díjat adományoz. Bognár László munkásságához lakóépület, középület, irodaház, ipari létesítmény külső és belső villamos hálózatának, tűzjelző rendszerének megvalósítása kötődik. A VASITERV-nél kezdett dolgozni, majd a TÉK következett, aztán megalapította a FÉNYÁRAM Mérnöki Irodát. Világítástechnikai szakmérnöki tudásának számos egyházi épület, más középület, utca és tér köszönheti dísz-és közvilágítását. A megújuló energiák hasznosításának is kiváló szakértője. Megalakulása óta tagja volt a Vas Megyei Mérnöki Kamarának és a Magyar Elektrotechnikai egyesületnek.

Kiemelkedő Mérnöki Munkáért Díj: A Vas Megyei Mérnöki Kamara mérnöki munkájának elismeréséül CZAP ATTILA okleveles szerkezetépítő mérnöknek Kiemelkedő Mérnöki Munkáért Díjat adományoz. Mérnöki pályáját 1983-ban a VASITERV-nél kezdte, majd MODULOR-nál, a WORK-nél és a Vas-Ép-Szer Kft-nél folytatta. 2002. óta a Magyar Közút Vas Megyei Igazgatóságának hídmérnöke, műszaki ellenőre. 2013-ban megkapta az „Év Hidásza” szakmai díjat, a „Vas megye hídjai” című könyv társszerzője. Három évtizede készít a megye lakó- és középületeire építészeti, statikai terveket (pl. kőszegi természetvédelmi központ), és tíz éven át kivitelezőként is dolgozott. 2002. óta megyei hídmérnökként felügyeli a vasi országos úthálózat 452 hídjának állapotát, azok felújításának tervezési/kivitelezési munkáit. Döntő szerepe van abban, hogy az elmúlt években a megyei hídállomány felét sikerült rendbe tenni. Fontosnak tartja a jövő mérnökeinek képzését, ezért már számos mérnökhallgató diplomamunkájának elkészítésénél vállalt külső konzulensi tisztséget. A kamara munkájában az alapítás óta részt vesz, jelenleg az elnökség tagja, és a tartószerkezeti szakcsoport vezetője.

Kiemelkedő Mérnöki Munkáért Díj: A Vas Megyei Mérnöki Kamara mérnöki munkájának elismeréséül GÁSPÁR FERENC vízépítőmérnöknek Kiemelkedő Mérnöki Munkáért Díjat adományoz. Mérnöki pályáját mélyépítési tervezőként a Pécsi Tervező Vállalatnál kezdte 1971-ben, majd Szombathelyre kerülve a Mélyépterv helyi irodájában közműtervező volt. Közben négy évig Algériában teljesített tervezői külszolgálatot. Következő mérnöki időszakában beruházás lebonyolítással, műszaki ellenőrzéssel foglalkozott a vízgazdálkodási társulatoknál, majd a Hydro-Ép kft-nél. Megszerezte a közbeszerzési referens képesítést, melyet a vízügyi igazgatóságnál hasznosított munkájában. Jelenleg nyugdíjas, mellette saját cége, a TEKSZONSZOLG ügyvezetője. Munkásságában meghatározó volt a települések szennyvízrendszereinek megvalósítása, melyek közül néhány helyszín: Őriszentpéter és környéke, Bajánsenye és környéke, Pinka-völgy, Pankasz térsége. Kamaránknak 1997 óta tagja, jelenleg a Környezetvédelmi szakcsoport helyettes-vezetője.

Kiemelkedő Mérnöki Munkáért Díj: A Vas Megyei Mérnöki Kamara mérnöki munkájának elismeréséül VARGA LAJOS okleveles földmérő mérnöknek Kiemelkedő Mérnöki Munkáért Díjat adományoz. Munkáját 1980-ban kezdte a PGTV III. Műszaki Osztályán műszaki ügyintőként, majd tíz éven át a Körmendi Földhivatal osztályvezetője volt. 1999 óta az általa alapított, körmendi székhelyű MÉRŐLÁNC Bt. ügyvezetője. A Nyugat-Dunántúlon, kiemelten Vas megyében számos ingatlanrendezési, földmérési, geodéziai és kisajátítási munka fűződik nevéhez. Néhány kiemelt jelentőségű munka: geodéziai művezetés a Boba-Ukk, a Sopron-Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítésénél, a magyar-szlovén vasút építésénél, a Kebele-patak árvíztározójánál, a letenyei kamion terminálnál. Ingatlanrendezési munkákat végzett a Murafolyó védvonalainak rekonstrukciójánál, a Dozmati és a Lukácsházi árvíztározók előkészítési fázisában, de több gyorsforgalmi út és autópálya geodéziai ellenőrzésében is rést vett. Kamaránknak az alapítás, 1996 óta tagja.

Fotók a galériában: Büki László

Sajtómegjelenések: 

https://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/vasi_mernokbal_2017

http://vaol.hu/hirek/osszeszokott-tarsasag-talp-ala-valo-zene-a-szinhazban-1813282

http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/12862/nem_korzovel_kimert_hangulat-vasi_mernokbal_2_0_a_krudy_klubban/

http://www.frisss.hu/hirek/a-vasi-mernokbalon-is-jartunk

Kapcsolódó galéria