A Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját!

2023 június 02.

A jeles évfordulót 2023 évben több színvonalas, és rendkívül módon aktuális rendezvénnyel ünnepeljük meg.
Rendezvényeinket 2008 óta Világválság-új világ szellemében tartottuk.

Ez idő alatt közösen éltük végig a 2008-as pénzügyi és gazdasági világválságot, a 2014-es orosz-ukrán háborút, aztán néhány jó évet követően jött a Covid járvány, majd, amikor már kezdtünk fellélegezni 2022. február 24.-én jött az újabb orosz-ukrán háború, az azt kísérő energiaválság.
Napjainkban azt tapasztaljuk, hogy a világ minden aspektusában egy nagyon kritikus időszakot él át. Válságban van világunk biztonsága, klímája, gazdasága, pénzügyei és ezt tetézik a világban szinte mindenhol fellelhető társadalmi feszültségek, morális alámerülés.
Nem volt könnyű az elmúlt 25 év, amit közösen megéltünk! Sajnos az a rossz hír, hogy a következő 25 év sem lesz könnyebb. Nehezebb és sokkal másabb lesz. Egy olyan korszak kezdetén vagyunk, ami sokakat némi borzadállyal tölt el.
Napjainkban a háború árnyékában már javában zajlik egy új világ építése, a szemünk előtt alakul az új világ! Már 10 éve annak, hogy egyik előadónk azt mondta, hogy a következő 30 évben a világ akkora változáson megy át, mint az elmúlt 300 évben összesen!
10 éve ez még sokunk számára hihetetlennek tűnt, de ma már napról-napra találkozhatunk új fogalmakkal, új felfedezésekkel, mint például a mesterséges intelligencia, a robotika, biotechnológia széleskörű elterjedése.
A mesterséges intelligencia az a terület, ami az életünk minden területére betüremkedik, robbanásszerűen óriási változásokat hoz létre, amit átlagos emberi elmével fel sem tudunk fogni. Amikor a legtöbb ember még csak alig hallott valami keveset a mesterséges intelligenciáról, akkor az elmúlt hetekben 1 000 tudós, kutató, nagy techcégek vezetői nyílt levélben követelték a mesterséges intelligenciával összefüggő kutatások felfüggesztését.
A mesterséges intelligencia ugyanis óriási áldás is lehet az emberiség számára, ugyanakkor óriási veszélyeket is rejt magában. Több világhírű történész már az emberi fajra leselkedő legnagyobb veszélyként tekint rá, amelyet, ha nem szabályoznak időben és megfelelően, akkor még a homo sapiens pusztulását is okozhatja.
Fenti gondolatok talán már riasztóak, de valósak. Különösen annak fényében, hogy szabályos fegyverkezési verseny zajlik-e téren, nem csak a nagyhatalmak között, hanem a világ legnagyobb techcégei (Microsoft, Google, Facebook, Apple, Tik-tok stb.) között is.
Néhány főcím a világ vezető tudósaitól:
„A mesterséges intelligencia: ez még nem a világvége, de az eddig ismert világunknak vége!!”
Harrari: Nem tudom, hogy az emberiség túléli-e a mesterséges intelligenciát”
Musk, Harrari és Wozniak (s még ezer gondolkodó) kéri, hogy álljanak le - legalább 6 hónapra - minden nagyobb mesterséges intelligencia kísérlettel.
Fentiek alapján belátható, hogy az emberi társadalom így a gazdaság szereplői, cégeink, családunk életében is meghatározó lesz a mesterséges intelligencia, ezért a jövőben rendezvényeinken kiemelt figyelemmel kíséreljük meg követni az eseményeket.
Világválság-új világ.
Az új világ már itt van, ránk rúgta az ajtót, ezért ideje, hogy elkezdjünk megismerkedni vele.
Nagy örömünkre szolgál, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel közös rendezvényünkön
Dr. Darázs Lénárd professzor, az ELTE általános rektorhelyettese vállalta, hogy bemutatja nekünk a mesterséges intelligencia és a digitális adatvagyon potenciális vállalati felhasználási területeit és szabályozásának jelentőségét és lehetőségeit.


A rendezvény címe:

• A jövő már megérkezett!

• A mesterséges intelligencia és az adatvagyon a vállalkozások szemszögéből
A rendezvény időpontja: 2023. június 9. péntek 11:00


A rendezvény helyszíne: Megyeháza Címerterem (max 40 fő) vagy Díszterem (max 120 fő)
Figyelem, a digitális átállás esetében különösen igaz a mondás: aki kimarad az most biztosan lemarad!
Éppen ezért arra bíztatjuk tagjainkat, a társmunkaadói szervezeteket, a kamara tagjait, és a társadalmi szervezetek képviselőit, hogy jöjjenek el a rendezvényre, hozzák magukkal érdeklődő, fiatal munkatársaikat, és gyermekeiket is.


A rendezvényre tisztelettel várjuk Önt és a cége képviselőit, és kérjük részvételi szándékukat
2023.06.06.-án 12:00 óráig a vmgysz@gmail.com címen jelezzék.


Tisztelettel:
Dr. Kondor János
elnök