A VMMK Környezetvédelmi Szakcsoportjának tisztújító gyűlése

2018 január 11.

Október 10.-én egy kiránduláson vettünk részt a BPW Hungária Kft. futómű rendszereket gyártó, szombathelyi gyáregységében, ahol megtekintettük a vállalat legnagyobb gyártócsarnokának tetejére szerelt napelem parkot.

A park 3000 négyzetméter, 1440 db napelem panelt tartalmaz, összteljesítménye 385 kW, évi energiatermelése 370 000 kW, ez kb. 185 család villamos energia fogyasztásának megfelelő energiát termel.

 A gyártelep különböző helyeit látja el energiával, mely alapján jelentős megtakarítást érnek el az elektromos energia felhasználásban. A létesítménnyel évente mintegy 170 tonna széndioxid kibocsátástól kíméli meg a környezetet. A napelem park a gyár saját beruházásában készült.  

A gyártelepen szívélyesen fogadtak, először vetített képeken mutatták be a létesítményt, majd a helyszínen tekinthettük meg a napelemeket a tetőn, és minden kérdésünkre válaszoltak.

 

Ezt követően tisztújító közgyűlést tartottunk a szomszédos „Józsi bácsi” vendéglőjében, ahol a meghirdetett időpontra nem voltunk határozatképesek, majd  fél óra múlva megtartottuk a gyűlést, az előzetesen kiadott napirendi pontok szerint.

A régi vezetés beszámolt az elmúlt évek során végzett tevékenységükről, melyet a jelenlévő 13 tag (44,8 %) elfogadott, így az előző tisztségviselőknek megszűnt a mandátuma.

Ezt követően a három tagú jelölő bizottság ismertette az előzetes felmérés alapján kialakult jelöltek listáját, mely után a szavazás következett.

A végeredmény:      Elnök:  Gáspár Ferenc

                              Alelnök:  Sümeginé Tekauer Mónika

             Minősítő bizottság:  Kneffel Dóra, Kapolcsi Imre, Szakály László

 

Zárszóként a régi vezetés megköszönte a tagságnak az aktivitását és a különböző rendezvényeken való részvételt.

Az újonnan megválasztott vezetés megköszönte a tagság bizalmát, és kérte a szakcsoport tagjait, hogy bármely kérdésben bizalommal forduljon a vezetéshez, és aktív részvételt kért a jövőbeni programokhoz.

 

A szavazást követően jó hangulatú beszélgetés következett.

 

Gáspár Ferenc

Környezetvédelmi

Szakcsoport elnöke