Előadás a Gotthárd bázisalagút megvalósításáról

2016 szeptember 12.

A Vas Megyei Mérnöki Kamara és a Közlekedéstudományi Egyesület Vas Megyei Terület Szervezete „A Gotthárd bázisalagút tervezése, építése” címmel előadást szervezett.

A Megyeháza dísztermében 2016. szeptember 12-én megrendezett esemény házigazdája és levezető elnöke Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke volt. A nagyszámú érdeklődőt Harangozó Bertalan Vas megye kormánymegbízottja, dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere, és Déri Lajos, a Vas Megyei Mérnöki Kamara alelnöke köszöntette.

A rendezvény első részében „Vasúti korridorok Európában” címmel Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója tartott ismertetőt. Hangsúlyozta a vasúti közlekedés fontosságát, valamint bemutatta a magyarországi kapcsolatokat a különböző hálózatokhoz. Ezt követően Andráskay Ede okleveles építőmérnök tartott előadást, aki 1990 óta vett részt különböző beosztásokban a Gotthárd bázisalagút megvalósításában. A rendkívül érdekes előadáson a hallgatóság meggyőződhetett arról, hogy a kiemelkedő mérnöki létesítmény méltán érdemelte ki a világ leghosszabb és „legzöldebb” bázisalagútja jelzőket.