I. VASI MÉRNÖKBÁL -VIDEÓVAL FRISSÍTVE

2016 február 18.

Első alkalommal rendezett önálló bált a Vas Megyei Mérnöki Kamara. A jeles eseménynek a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubja adott otthont.

A pezsgős vendégfogadás után Börleszk című latin műsorukkal a Savaria TSE táncosai nyitották az estet, majd a köszöntők és a kamarai kitüntetések átadása után Jordán Tamás, a színház igazgatója, - aki nem mellesleg földmérő mérnök diplomával is rendelkezik - lépett színpadra, Széllel szembe című, stand up-előadásával szórakoztatta a mintegy 120 fős közönséget. A folytatásban Szabó Tibor színművész énekelt zenekarával (Peltzer Géza, Völgyi Attila), végül a Galaxy Tánczenekar játszott az aulában báli muzsikát. A tombolasorsoláson az értékes nyeremények mellett szellemes ajándékok is gazdára leltek.

Kiemelt vendégek:
dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke
Rónay István József, a Magyar Mérnöki Kamara alelnöke
dr. Németh István, a Vas Megyei Mérnöki Kamara tiszteletbeli elnöke
Ábrahám Ferenc, a Vas Megyei Építész Kamara elnöke

Házigazda:
Nádor István, a Vas Megyei Mérnöki Kamara elnöke
Déri Lajos, a Vas Megyei Mérnöki Kamara alelnöke

Köszöntőbeszédet mondott:
Nádor István, a Vas Megyei Mérnöki Kamara elnöke
dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke
Rónay István József, a Magyar Mérnöki Kamara alelnöke
 

Kitüntetettek:
Bodányi Ödön Díj:
Horváth Imre Béla

Horváth Imre Béla okleveles bányamérnök, gázipari szakmérnök. Diplomáját a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen szerezte meg. Egész pályája során az Égáz-Dgáz földgázelosztó Zrt.-nél, illetve jogelődjeinél - végigjárva a ranglétrát -, végezte meghatározó és magas színvonalú mérnöki munkáját. 2011-ben kirendeltségvezetőként vonult nyugdíjba. Vas megye csaknem összes települése korszerű gázellátásánál végzett tervezési, kivitelezési, beruházási, üzemeltetési tevékenységet. A jövő mérnökei iránti felelősségérzetét jól mutatja, hogy Miskolci Egyetem számos mérnök hallgatójának diplomatervkészítésénél volt szakmai konzulens. A mérnöki kamarának 1992 óta tagja. Hat éven át a Vas Megyei Mérnöki Kamara Felügyelő Bizottságának elnöke volt, 2002-től pedig a területi kamara elnökségi tagja.

Kiemelkedő Mérnöki Munkáért Díj: Kiss István

Kiss István épületgépész, műszaki tanár. Diplomáit a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán szerezte. Kezdő mérnökként a MÁV Épület- és Hídfenntartó Főnökségénél helyezkedett el, ahol különböző beosztásokban dolgozott. 1985 óta dolgozik a vállalkozói szektorban tervezőként és felelős műszaki vezetőként. Jelenleg az ÉPGÉP Kft. ügyvezetője. Munkája során a lakossági és ipari gázellátás, az üzemzavar elhárítás terén végzett jelentős munkát.

Kiemelkedő Mérnöki Munkáért Díj: Kovács István

Kovács István okleveles építőmérnök, vízépítőmérnök. Mérnöki munkáját kivitelezőként és tervezőként végezte, jelenleg a VÍZÉPTEK Bt. vezető tervezője. A műszaki fejlesztés és környezetvédelem területén végzett példás szakmai munkájával nagyban hozzájárult Vas megye vízügyi beruházásainak megvalósításához. Nevéhez fűződik a ma nagyon aktuális Dozmati árvíztározó terve is.

Kiemelkedő Mérnöki Munkáért Díj: Tóth Tibor

Tóth Tibor okleveles közlekedés-építőmérnök, vasútépítési és pályafenntartási szakmérnök, közlekedési menedzser gazdasági mérnök. Igaz rá, hogy akit a mozdony füstje megcsapott, az a vasútnál marad, hiszen egész eddigi mérnöki pályáját a Magyar Államvasutaknál töltötte különböző beosztásokban. Jelenleg a MÁV Létesítményüzemeltető és Vasútőr Kft. központvezetője. Társtervezőként számos közútfejlesztési tervben is közreműködött a megyében. A mérnöki kamarának alakulása óta tagja. Alapítója, főszervezője és állandó levezető elnöke a megyénk közlekedésének aktuális kérdéseit elemző, MUSTRA elnevezésű szakmai rendezvénysorozatnak.

Kapcsolodó sajtóanyagok:

http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/11121/i_vasi_megyei_mernokbal_2016_a_krudy_klubban/

 

Letölthető videóval:

https://youtu.be/43jeU3yayac

 

 

 

Kapcsolódó galéria