Kamarai hírek

2014 december 31.

Tisztelt Mérnöktársaim!
Az elmúlt néhány hétben több esemény történt a Vas Megyei Mérnöki kamarában. Ez persze nincs ellenünkre, hiszen az új elnökség az aktivitást, a tagsággal való szorosabb kapcsolattartást, a tagok jobb szolgálását, a változást tűzte zászlajára.

Mindezek szellemében néhány tájékoztatás

  • titkárunk Pankotay Marietta és adminisztrátorunk Kontics Terézia 2014. november 30-al felmondott. A felmondási idő alatt, kérésük ellenére, a munkavégzés alól felmenteni nem állt módomban a folyamatban lévő ügyek rendezése, és a munkakör átadás-átvétel érdekében. Utolsó munkanapjuk a Vas Megyei Mérnök Kamaránál 2014. december 19. Ezt követően szabadságukat töltik. Marietta és Terike hosszú éveken, évtizedeken át nálunk végzett munkáját ezúton is megköszönjük.
  • sikerült gondoskodnunk munkatársaink pótlásáról. 2015. január 1-től új titkárunk Horváthné dr. Molnár Katalin ügyvédnő lesz, akit a tagság jelentős része ismer, hiszen 1996-2005 között ő töltötte be a VMMK titkári pozícióját. Adminisztrátorunk 2014. december 9-től Riha Katalin (Kata). Új munkatársaink bérköltségei és járulékai összességében azonosak korábbi ilyen kiadásainkkal. Jó munkát két Katalinunknak!
  • a VMMK köztestülethez, a vasi mérnöktársadalomhoz méltó elhelyezése érdekében tárgyalásokat folytattunk az Apáczai Csere János Alapítvánnyal. (Megjegyzem mostani ingatlanunk kezelőjével több, mint másfél éve nincs bérleti szerződésünk.) Az új megállapodás-tervezet szerint a mai VMMk-ra jutó alapterületnél nagyobb irodákat bérlünk majd azonos költséggel, de lényegesen kulturáltabb körülmények között (mellékhelyiség, műszaki állapot, stb.). A 11-es Huszár út 40. sz. alatti épület (felújított huszárlaktanya épület) földszintjén a szakmai továbbképzések rendezéséhez színvonalas berendezett tárgyaló(k) is rendelkezésre állnak majd a bérelt irodákon túl, térítésmentesen. Leendő új székhelyünk nagy előnye a könnyebb és ingyenes parkolás is tagjainknak. Költözésünkre 2015. február 1. után kerül sor, az elnökség teljes egyetértésével. Az együtt költözés lehetőségét az Építész Kamara elnökének felajánlottam, de ő erre nem tartott igényt.
  • a MTESZ-szel a szakmai továbbképzések szervezésére kötött, és 2015. június 30-ig hatályos szerződésünket nem kívánjuk majd meghosszabbítani. A képzéseket saját szervezettel kívánjuk megvalósítani, ezzel jelentősen csökkentve kamaránk költségeit, ill. növelve bevételeinket. Az országosan második legmagasabb szakmai továbbképzési költségén (10.500 Ft/fő/alkalom), és annak bonyolult finanszírozási rendszerén (magas „névleges” képzési költség, és ehhez adott esetlegesen adott VMMK támogatás) mindenképpen változtatni akarunk. A módosításokkal a rendszer átláthatóságát, a támogatási anomáliák kiszűrését kívánjuk elérni. A változtatására várhatóan jövő év első negyedévében kerül sor, mivel a MMK ide vonatkozó szabályozása is változik.
  • a közeljövőben készíti el az elnökség a VMMK 2015.évi munkatervét. Ezúton kérem tagjainkat, hogy erre vonatkozó javaslataikat 2015. január 5.-ig küldjék meg titkárságunk email címére. (titkarsag@vasimmk.hu)
  • honlapunk (www.vasimmk.hu) megújítása – még a korábbi elnökség határozata alapján – folyamatban van. Az ebből fakadó esetleges problémák miatt türelmet kérünk.

Remélem az aktuális és a lényeges kérdésekben adott tájékoztatásom megfelelő információt nyújt, rendezi a terjedő „kósza híreket”. A jövőben ezzel a módszerrel is biztosítani kívánjuk tagjaink megfelelő és rendszeres tájékoztatását.

Egyúttal minden kedves tagunknak áldott Karácsonyt, békés ünnepet és sikeres, boldog, egészségben gazdag Újévet kívánok a Vas Megyei Mérnöki Kamara elnöksége nevében.

Mérnöki üdvözlettel: Nádor István, a VMMK elnöke