Krenner Róbert Brenner-díjas

2022 november 14.

Közel három évtizedes hagyomány már, hogy Szent Márton ünnepén Szombathely a figyelem középpontjába állítja azoknak a munkásságát, akik sokat tettek, maradandót alkottak a városért.

A díjátadó gálaműsort november 12-én rendezték az Agora-Művelődési és Sportházban. Krenner Róbert, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója Brenner-díjat vehetett át dr. Nemény András polgármestertől.

Krenner Róbert okleveles villamosmérnök, csatornázás/szennyvíztisztítás szakmérnök, vízellátás/vízkezelés szakmérnök. Évtizedek óta Szombathely város egyik legjelentősebb szolgáltatójának meghatározó egyénisége, aki pozícióit mindig felelősségteljesen töltötte be. Részese volt sok jelentős, a megye és Szombathely vízgazdálkodásának fejlesztését szolgáló beruházásnak az ivóvízminőségének javításától a szennyvíztisztításig.

A Vasivíz Zrt. vezérigazgatójaként folyamatosan korrekt és segítő kapcsolatot tart a részvénytársaságban tulajdonos önkormányzatokkal. Munkájával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a helyhatóságok teljesíteni tudják kötelezettségüket, azaz a lakosság biztonsággal jusson egészséges ivóvízhez, illetve a szennyvízek színvonalas elvezetésével és tisztításával elősegítsék a környezet védelmét. Irányítása alatt fejlődött ki az azóta is működő ivóvízellátó közművek műszaki rendszereinek folyamatirányítása. Kiemelkedő munkával vett részt a Szombathely-Kőszeg szennyvízelvezető és - tisztítómű, illetve komposztáló telep megvalósításában.

Műszaki igazgatói és vezérigazgatói munkakörében Vas megyében részt vett az ivóvíz-biztonsági tervek kockázatalapú elemzésében és értékelésében.
Szakmai partnerként vett részt Vas megye 45 települését érintő ivóvízminőség-javító programjában, melynek eredményeként több, mint 40 ezer fogyasztónál oldódott meg az uniós elvárásoknak is megfelelő minőségű vezetékes ivóvíz-szolgáltatás.

Évtizeden át tagja volt a Magyar Víziközmű Szövetség Műszaki Bizottságának. Húsz éve a Nyugat-dunántúli Területi Vízgazdálkodási Tanács tagja, társelnöke, majd elnöke, ahol rendszeresen véleményezik a nyugat-dunántúli vízgazdálkodási fejlesztéseket. Társszerzőként részt vett a Fürdők kézikönyve megalkotásában. Több szakmai cikke jelent meg a Vízmű Panoráma szaklapban. 1989-től folyamatosan társadalmi megbízatású polgármester Csempeszkopácson.

 

Krenner Róbert alapításától tagja a Vas Megyei Mérnöki Kamarának. 1992-ben Vas Megye Sportjáért, 1996-ban az Önkormányzatok Szolgálatáért
elismerésben részesült. 2012-ben Víz Világnapi oklevelet, 2015-ben Pro Aqua Emlékérmet, 2020-ben Víz Világnapi Emlékérmet vehetett át. 2017-ben a Vas Megyei Mérnöki Kamara Kiemelkedő Mérnöki Munkáért Emlékplakettel, 2022-ben a Magyar Hidrológiai Társaság Bogdánfy Ödön-emlékéremmel értékelte munkásságát. 

 

A Szent Márton Gála 2022. további díjazottjai itt olvashatóak! 

 

https://www.vaol.hu/helyi-kozelet/2022/11/ok-az-idei-szent-marton-napi-gala-dijazottjai-fotok