Mindannyian a közlekedésért dolgoznak

2017 március 13.

Az egyik legdinamikusabban fejlődő szakmai civil szervezet a Közlekedéstudományi Egyesület - erről is szó volt a Szombathelyen tartott kihelyezett vezetőségi ülésen.

Aki itt van, mindenki egy célért dolgozik - fogalmazta meg házigazdaként és levezető elnökként Lukács György, a MÁV szombathelyi területi igazgatóságának igazgatója. Az ország összes területi szervezeténél tart kihelyezett vezetőségi ülést a KTE Közlekedéstudományi Egyesület. A szerdai, szombathelyi tanácskozás regionális ülés lett, hiszen azon Zala megyei és soproni tagok is részt vettek. És itt volt dr. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, a KTE elnöke is, ő kezdeményezte az országjárást, a személyes találkozásokat más közlekedési szervezetek képviselőivel - emlékeztetett Magda Attila, a KTE ügyvezetője.

A főtitkári beszámolóban a KTE elmúlt öt évéről elmondta: dinamikusan bővül, szakmailag fejlődik az egyesület. Jól példázza ezt a személyi jövedelemadókból lehívott bevétel, ami 2016-ban már 653 ezer forint, szemben az öt évvel ezelőtti 120 ezer forinttal. Összességében 145 millió forintból gazdálkodott tavaly az egyesület, a bevételek nagy részét a 16 nagyrendezvényből számolták el. A kiadások között említette Magda Attila a részvételt a közlekedéskultúra napján és a gyerekeknek szánt közlekedésbiztonsági plakátok elkészíttetését.

A taglétszám stabil, évek óta 4 ezer körül van, és bár a jogi taglétszám az elmúlt években harminccal csökkent, ennek technikai okai vannak, a Volán társaságok átszervezése, összevonása nyomán - magyarázta az ügyvezető.

Forrás: Vas Népe    

Fotó: Gombás Mónika

http://vaol.hu/hirek/kihelyezett-ules-volt-1822584 

 

Kapcsolódó galéria