Tájékoztató szakmai továbbképzésre kötelezett szakmagyakorlók számára

2015 november 04.

Tájékoztató szakmai továbbképzésre kötelezett szakmagyakorlók számára

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről szóló 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet 35. § (1) bekezdése szerint a továbbképzést az országos kamara szervezi valamennyi továbbképzési típus és valamennyi szakmagyakorlási tevékenység esetén.

A Magyar Mérnöki Kamara a jogszabály szerinti feladatának végrehajtására szabályzatban rögzítette a szakmai továbbképzés szervezésének szabályait.

A Magyar Mérnöki Kamara Továbbképzési Szabályzatának 10. § (1) bekezdése alapján a szakmai továbbképzéseket a területi kamarák szervezik.

A közelmúltban több esetben jelezték kamaránk felé, hogy képzéssel foglalkozó, nem kamarai szervezetek a kamarai szakmai továbbképzéssel azonos témakörben, azonos tartalommal képzéseket hirdetnek a mérnök kamarai tagok számára.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szakmagyakorlási jogosultság meghosszabbítása kizárólag a mérnök kamarai rendszeren belül, a területi kamarák által szervezett szakmai továbbképzések teljesítésével lehetséges.

Mindez nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a más szervezetek által szervezett képzéseken a szakmai tudás gyarapítása céljából részt vegyenek, de ezek a képzések a kamarai továbbképzési kötelezettség teljesítéseként nem fogadhatók el.

Magyar Mérnöki Kamara