VASI MÉRNÖKBÁL 5.0

2020 január 27.

Báli mottónk: „Vár állott, most Kőhalmi…”

A Vas Megyei Mérnöki Kamara hagyományos báljának ötödik alkalommal is a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubja adott otthont. A nyitótánc két párosa pörgős, latin bevezetővel alapozta meg a hangulatot, Perlaki Nóra és Kálmánchelyi Zoltán műsorvezetők a szokott módon a humor jegyében indították a rangos eseményt.

A köszöntők után a kamarai kitüntetések átadása következett. Peltzer Géza és Scheer József zenéje kísérte a vacsorát, amelyet a bál fő produkciója, Kőhalmi Zoltán Karinthy-gyűrűs humorista stand up-ja követett. Az Aptiv támogatásával megvalósult műsor vidámságot hozott az amúgy is jókedvű bálba, amelynek hangsúlyos programpontja az előző évekhez hasonlóan, idén is a jótékonysági árverés volt. A Vasi Mérnökbál idei kedvezményezettje a Szombathelyi Hospice Alapítvány. A szervezetet dr. Schaffer Éva, az alapítvány kuratóriumi elnöke képviselte. Kálmánchelyi Zoltán a Vas Megyei Mérnöki Kamara legújabb, 2019-ben megalakult szakcsoportjáról, a hírközlési és informatikai szakcsoportról készített karikatúrájára licitálhattak első körben a jelenlévők. Az Esőemberke Alapítvány által működtetett szombathelyi Holnap Háza Lakóotthon autista lakói is rajzoltak a mérnökbál árverésére. Sérült emberek segítenek beteg embereknek a mérnökök közreműködésével. A jótékonysági licitáláson befolyt összeget, továbbá a tombola bevételének felét – összesen csaknem fél millió forintot - ajánlotta fel a kamara az alapítványnak.

A bál tánccal folytatódott, a Galaxy Tánczenekar zenéjére ropták hajnalig az ötödik Vasi Mérnökbál résztvevői.

 

Kiemelt vendégek: 
Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere
Lakits György, Magyar Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozatának elnöke
Buzás Zoltán, a Békés Megyei Mérnöki Kamara elnöke
Mándli Péter, a BPW Rába ügyvezető igazgatója
Kopfensteiner Eszter, az Aptiv HR vezetője

 

Házigazdák: 
Nádor István, a Vas Megyei Mérnöki Kamara elnöke
Déri Lajos, a Vas Megyei Mérnöki Kamara alelnöke

Köszöntőbeszédet mondott:
dr. Nemény András, Szombathely polgármestere
Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke
Nádor István, a Vas Megyei Mérnöki Kamara elnöke

 

Kitüntetettek:
Bodányi Ödön Díj: 

TÓTHNÉ TEMESI KINGA OKLEVELES ÉPÍTŐMÉRNÖK

A BUDAPESTI MŰSZAKI EGYETEMEN SZERZETT KÖZLEKEDÉS-ÉPÍTŐMÉRNÖKI DIPLOMÁT. A VAS MEGYEI KÖZÚTI IGAZGATÓSÁGNÁL KEZDETT DOLGOZNI, AHOL AZTÁN TÖBB, MINT 20 ÉVET HÚZOTT LE, A TERVEZŐ MÉRNÖKTŐL A FŐMÉRNÖKI BEOSZTÁSIG VITTE. JELENLEG A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI INTÉZET ÉSZAKNYUGAT-MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉSSZERVEZŐ IRODA VEZETŐJE. RÖGTÖN AZ EGYETEM UTÁN BEKAPCSOLÓDOTT A VÁROSBAN ÉS A MEGYÉBEN MŰKÖDŐ SZAKMAI SZERVEZETEK MUNKÁJÁBA IS ÍGY PL. A VAS MEGYEI BALESET MEGELŐZÉSI BIZOTTSÁGBAN SZAKÉRTŐKÉNT, TANÁCSADÓKÉNT DOLGOZIK. A MAGYAR ÚTÜGYI TÁRSASÁG TAGJA, A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET FŐTITKÁRHELYETTESE. A KÖRFORGALMAK TERVEZÉSÉRE VONATKOZÓ SZAKBIZOTTSÁG VEZETŐJE IS VOLT.

MUNKÁI KÖZÜL NÉHÁNY:

•           SZOMBATHELYI FŐ TÉR ÁTÉPÍTÉS KIVITELEZÉSÉT IRÁNYÍTOTTA

•           A WEÖRES SÁNDOR SZÍNHÁZ TERVPÁLYÁZATÁNAK EGYIK SZAKÉRTŐJE VOLT

•           SZOMBATHELY, SZENT MÁRTON UTCA ÉS KÖRNYEZETE REHABILITÁCIÓJÁNÁL A KÖZTERÜLET ALAKÍTÁS FELELŐS TERVEZŐJE

•           SZOMBATHELY, BERZSENYI TÉR ÉS KÖRNYÉKÉNEK FELÚJÍTÁSA FELELŐS TERVEZŐJE

•           VARASD UTCA – FAMILY CENTER KÖRFORGALOM

A MÉRNÖKI KAMARÁBA AZ 1996-AS ALAPÍTÁSKOR BELÉPETT, JELENLEG A VAS MEGYEI ELNÖKSÉG TAGJA. VEZETI A MEGYEI KAMARAI ÚJSÁG, A „VASI MÉRNÖK” SZERKESZTŐBIZOTTSÁGÁT. OTT IS, ÉS MÁS SZAKMAI FOLYÓIRATOKBAN IS RENDSZERESEN PUBLIKÁL. TAGJA A MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA ORSZÁGOS ETIKAI BIZOTTSÁGÁNAK. TEVÉKENYEN BEKAPCSOLÓDIK SZOMBATHELY VÁROS KULTURÁLIS ÉLETÉBE, KÓRUSTAGKÉNT ELLÁTJA A SZOMBATHELYI ERKEL KÓRUS TITKÁRI TEENDŐIT.

 

Kiemelkedő Mérnöki Munkáért Díj:

DR. HANTOS ZOLTÁN OKLEVELES FAIPARI MÉRNÖK

A NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEMEN FAIPARI MÉRNÖK, MÉRNÖK-TANÁR DIPLOMÁT, MAJD TARTÓSZERKEZETI SZAKMÉRNÖKI DIPLOMÁT SZERZETT. MINDÖSSZE 29 ÉVESEN SUMMA CUM LAUDE DOKTORI CÍMET ÉRT EL. AZ EGYETEMEN TANÁRSEGÉDKÉNT KEZDETT, JELENLEG UGYANITT EGYETEMI DOCENS. MAGAS SZINTŰ ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI TUDÁSSAL VÉGZI EGYETEMI OKTATÓI TEVÉKENYSÉGÉT, MELLYEL SEGÍTI A JÖVŐ MÉRNÖK GENERÁCIÓJÁNAK KINEVELÉSÉT.

ÉPÍTÉSZ MUNKATÁRSAIVAL SZÁMOS FASZERKEZETŰ KILÁTÓT TERVEZETT, MELYEKHEZ TÖBBSZÖR GYÁRTMÁNYTERVEKET IS KÉSZÍTETT. KILÁTÓK FAANYAGVÉDELMI ÉS TARTÓSZERKEZETI SZAKVÉLEMÉNYEINEK KÉSZÍTÉSÉBEN IS AKTÍV. A FAHÁZÉPÍTÉSBE ÖT ÉVE KAPCSOLÓDOTT BE AZ UBRANKOVICS KFT-NÉL.

TERVEZŐI, SZAKÉRTŐI MUNKÁI KÖZÜL NÉHÁNY:

•           SOPRON, SÖRHÁZ-DOMBI KILÁTÓ TERVEZÉSE

•           GYALOGOS FAHÍD TERVEZÉSE A BRENNBERGBÁNYAI GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI TÁBORBA

•           SOPRON, MKB SPORTCSARNOK TETŐSZERKEZET ENGEDÉLYEZÉSI TERV TEHERBÍRÁSI ÉS TŰZÁLLÓSÁGI VIZSGÁLATA

•           A KIS-BALATONI KILÁTÓK ÉS A KÁNYAVÁRI FASZERKEZETŰ GYALOGHÍD TARTÓSZERKEZETI ÉS FAANYAGVÉDELMI SZAKÉRTŐI VIZSGÁLATA

A VAS MEGYEI MÉRNÖKI KAMARÁNAK 2007 ÓTA TAGJA. SZÁMOS MEGYEI MÉRNÖKI KAMARÁNÁL, ÍGY VASBAN ÉS BÉKÉSBEN IS, ELŐADÓKÉNT SEGÍTETTE A KAMARAI SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉST. HATVAN DIPLOMAMUNKA KONZULENSE, SZÁMOS TDK-MUNKA BÍRÁLÓJA. ÁCS VERSENYSZÁMBAN BRONZÉREMIG VEZETTE VAS MEGYE CSAPATÁT A SZAKMÁK EURÓPA BAJNOKSÁGÁN, FRANCIAORSZÁGBAN. AZ MTA VESZPRÉMI AKADÉMIAI BIZOTTSÁG AGRÁRTUDOMÁNYOK OSZTÁLYÁNAK TAGJA. A „MAGYAR TUDOMÁNYOS MŰVEK TÁRA” 161 PUBLIKÁCIÓJÁT TARTJA NYILVÁN.

 

 

Kiemelkedő Mérnöki Munkáért Díj:

HORVÁTH-ŐRI GYÖRGYNÉ FÖLDMÉRŐ MÉRNÖK

AZ ERDÉSZETI ÉS FAIPARI EGYETEM FŐISKOLAI KARÁN FÖLDMÉRŐ MÉRNÖK, MAJD TÉRINFORMATIKAI ÜZEMMÉRNÖK VÉGZETTSÉGET SZERZETT.

A PÉCSI GEODÉZIAI VÁLLALAT, ÉS AZ ŐRSÉGI VÍZRENDEZÉSI TÁRSULAT UTÁN VASIVÍZ-NÉL DOLGOZOTT, MAJD 1997. DECEMBERÉBEN KERÜLT A VÁROSHÁZÁRA.

MÁR A VÍZMŰNÉL IS A KÖZMŰ-NYILVÁNTARTÁSON DOLGOZOTT, ÉS A POLGÁRMESTERI HIVATALBAN IS A VÁROS TÉRINFORMATIKAI ALAPÚ KÖZMŰNYILVÁNTARTÁSÁNAK KIDOLGOZÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE VOLT A FELADATA, MELYET KIMAGASLÓ HOZZÁÉRTÉSSEL VÉGZETT. EMELLETT SZÁMOS TÉRINFORMATIKAI ALAPOKON NYUGVÓ ADATBÁZIS KIDOLGOZÁSÁBAN, LÉTREHOZÁSÁBAN VETT RÉSZT, MELYEK KÖZÜL KI KELL EMELNI A VÁROS TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK TÉRINFORMATIKAI ALAPOKRA HELYEZÉSÉT.

MUNKÁJÁT, KITARTÁSÁT, A SZAKMA IRÁNTI ELKÖTELEZETTSÉGÉT VOLT MUNKATÁRSAI PÉLDAÉRTÉKŰNEK TEKINTETTÉK, SEGÍTSÉGÉRE, EGYÜTTMŰKÖDÉSÉRE BÁRMIKOR SZÁMÍTHATTAK. KAMARÁNKNAK AZ 1996-OS ALAPÍTÁS ÓTA TAGJA, NYOLC ÉVE A GEODÉZIAI ÉS GEOINFORMATIKAI SZAKCSOPORTJÁNAK ELNÖKE.

MINT KÜLSŐ ÓRAADÓ, A SZOMBATHELYI ÉLELMISZERIPARI ÉS FÖLDMÉRÉSI SZAKKÉPZŐ ISKOLÁBAN BEKAPCSOLÓDOTT A KÖZÉPFOKÚ OKTATÁSBA IS. MINDEN ÉVBEN, KÖZEL SZÁZ FŐ RÉSZVÉTELÉVEL MEGSZERVEZI A FÖLDMÉRŐ MÉRNÖKÖK SZAKESTÉLYÉT.

 

Kiemelkedő Mérnöki Munkáért Díj:

SZABÓ ESZTER ÉPÍTŐMÉRNÖK

A GYŐRI SZÉCHENYI ISTVÁN FŐISKOLÁN ELŐBB ÉPÍTŐMÉRNÖK, MAJD TELEPÜLÉSMÉRNÖK DIPLOMÁT KAPOTT, A BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEMEN ÚTÉPÍTŐ ÉS ÜZEMELTETŐ SZAKMÉRNÖKI VÉGZETTSÉGET SZERZETT. A VAS MEGYEI KÖZÚTI IGAZGATÓSÁGNÁL KEZDTE SZAKMAI PÁLYAFUTÁSÁT, ÉS AZÓTA IS A JOGUTÓD MAGYAR KÖZÚT KHT-NÁL DOLGOZIK, JELENLEG FORGALOMTECHNIKAI MÉRNÖK BEOSZTÁSBAN. SZAKMAI TEVÉKENYSÉGE SORÁN TERVEZÉSI, MŰSZAKI ELLENŐRZÉSI, BERUHÁZÁS LEBONYOLÍTÁSI ÉS AUDITORI MUNKÁKAT EGYARÁNT VÉGZETT.

SZAKMAI MUNKÁIBÓL NÉHÁNY:

•           BÖGÖTEI ÚTHÁLÓZAT FEJLESZTÉS TERVEZÉSE

•           LOVAS – BALATONFÜRED ÖSSZEKÖTŐ ÚT FEJLESZTÉSI TERVÉNEK AUDITOR SZAKÉRTŐJE

•           M8 AUTÓÚT KÖRMEND-RÁBAFÜZES ORSZÁGHATÁR KÖZÖTTI 2X1 SÁVOS SZAKASZ TERVELLENŐRE

•           TÖBB KÉTSZÁMJEGYŰ FŐÚTVONAL VAS MEGYEI SZAKASZÁN A BURKOLAT MEGERŐSÍTÉSI MUNKÁK BERUHÁZÁS LEBONYOLÍTÓJA

A MÉRNÖKI KAMARÁNAK 2002. ÓTA TAGJA, A LEGUTÓBBI TISZTÚJÍTÁS ÓTA ELNÖKSÉGI TAGUNK. A „HIDAK VAS MEGYÉBEN” CÍMŰ SZAKKÖNYV TÁRSSZERZŐJE, ÉS SZAKFOLYÓIRATOKBA, ÍGY SAJÁT KAMARAI ÚJSÁGUNKNÁL IS SZORGALMAS SZERZŐ. A KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLETBEN A VAS MEGYEI KÖZÚTI SZAKCSOPORT ELNÖKE. SZÁMOS SZAKMAI PROGRAM ÖTLETE, SZERVEZÉSE KÖTŐDIK HOZZÁ.

FELADATAINAK MARADÉKTALAN VÉGREHAJTÁSA MELLETT KIEMELT FIGYELMET FORDÍT A FIATAL MÉRNÖKGENERÁCIÓ SEGÍTÉSÉRE, MENTORÁLÁSÁVAL TÖBB FIATAL SZERZETT DIPLOMÁT.

 

 

Vas megye fiatal mérnöke elismerés:

POLGÁR ZSÓFIA OKLEVELES GÉPÉSZMÉRNÖK

A BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEMEN SZERZETT GÉPÉSZMÉRNÖKI DIPLOMÁT. A VAS-GÁZ KFT-NÉL KEZDTE TERVEZŐ MÉRNÖKI MUNKÁJÁT, MELYET JELENLEG EGYÉNI VÁLLALKOZÓKÉNT FOLYTAT.

JELENTŐS MUNKÁI:

•           AZ ŐRSÉGI NEMZETI PARK ŐRISZENTPÉTERI LÁTOGATÓ KÖZPONT ÉS OKTATÁSI ÉPÜLET ÉPÜLETGÉPÉSZETI TERVEZÉSE

•           ISI AUTOMOTIVE KFT.  10000 M2-ES GYÁRTÓ ÉS LOGISZTIKAI LÉTESÍTMÉNYÉNEK GÉPÉSZETI TERVEZÉSÉBEN SZINTÉN JELENTŐS RÉSZT VÁLLALT.

FELADATAIT NAGY GONDOSSÁGGAL, ODAFIGYELÉSSEL, KIVÁLÓ MINŐSÉGBEN VÉGZI EL. FOLYAMATOSAN FIGYELEMMEL KÍSÉRI A SZAKMA VÁLTOZÁSAIT, FEJLŐDÉSÉT, ÉS ÍGY SZERZETT TAPASZTALATAIT MUNKÁJÁBAN HASZNOSÍTJA IS. KAMARÁNKNAK 2010. ÓTA TAGJA, RENDEZVÉNYEINKEN RÉSZT VESZ.

Kapcsolódó galéria

Mérnökbál 5.0
Mérnökbál 5.0
Mérnökbál 5.0
Mérnökbál 5.0
Mérnökbál 5.0