Faültetés Trianon emlékezetére

2021 november 18.

A Vas Megyei Mérnöki Kamara Trianon 100. elnevezésű rendezvénysorozatának záró eseményén november 13-án került végleges helyére az Abért-tónál az a 45 juharfa, amely még várta elültetését.

A kamara elnöksége tavaly határozott arról, hogy mérnöki létesítmények mellé ültetett fákkal adózik a békediktátum 100. évfordulója emlékének. Sajnos a járvány közbeszólt, nem tudták a rendezvényt megtartani, szándékukat azonban nem adták fel.

Idén a 101. évforduló alkalmával 101 fa ültetésével emlékeztek Trianonról a mérnökök: június 6-án nyolc juharfa ültetésével kezdték meg a sorozatot a Kőszeg város közigazgatási területéhez tartozó, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kezelésében lévő, lukácsházi víztározó melletti Abért-tónál. November 13-án újabb 45 juhar került a földbe. A faültetés több hónapos előkészületeit Tóthné Temesi Kinga és Gáspár Ferenc elnökségi tagok szervezték.

A következő két hónapban további húsz-húsz fát ültetnek a balogunyomi és a vasvári, nyolcat a Szombathely-Szőlős vasútállomáshoz.

 

galéria: https://www.vaol.hu/galeria/faultetes-koszegfalvan/

 

Korábbi cikk itt: 

Forrás: http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/20550/trianoni_emlekfak-fakat_ultettek_az_abert-to_ujonnan_kialakitott/