Februári elnökségi ülés

2023 március 03.

Az év második hónapjának kötelező ülését február 22-én tartotta a Vas Megyei Mérnöki Kamara elnöksége.

A klasszikus, kezdő napirendi pont - kérelmek elbírálása – után az elnökségi munkamegosztás és ciklusstratégia megvitatása volt a résztvevők feladata. Tóthné Temesi Kinga alelnök január elején a témában kérdőívet küldött ki az elnökségi tagoknak, majd a visszaküldött válaszok alapján készített egy táblázatot az új és kiemelten fontos tevékenységek, illetve a cél, eszköz, módszer, felelős szerinti felosztás szerint. A tapasztalatokat a januári elnökségi találkozón ismertette, akkor a tagok megbeszélték, hogy a következő havi értekezleten nevezik meg az egyes területek személyes felelőseit. Ez február 22-én megtörtént: külön kompetense van a szakmai továbbképzések szervezésének, a jogszabálytervezetek véleményezésének, ugyanígy a területfejlesztési tervek és koncepciók véleményezésének, a szakmai napok előadásainak szervezésének, a "Vasi Mérnök" című lap működtetésének, a kamarai rendezvények szervezésének, a belső szabályzatok kidolgozásának és aktualizálásának, a kitüntetésekhez kapcsolódó tevékenységeknek, a kapcsolatépítésnek a közép - és felsőfokú oktatási intézményekkel, az önkormányzattal történő kapcsolattartásnak, a PR tevékenységnek, illetve a multinacionális cégekkel történő kapcsolatépítésnek.

Az elnökségi ülésen szó esett arról a szponzori támogatással a szombathelyi vasútállomáson kihelyezendő, kerékpáros mobiltöltőről, amely környezetvédelmi szemléletformálást segítené, és egyúttal megjelenítené a kamarát. A résztvevők beszéltek egy másik elképzelésről is, amely szerint a multinacionális cégeket bevonnák az ismeretterjesztés, az oktatás rendszerébe. A közeljövő tervei között szerepel a Mérnök Klub eseményeinek otthon adó hely felkutatása, a kamarai honlap dinamizálása, a nyári gyakorlat fogadókészségének felmérése, a mérnöki pálya népszerűsítése a középfokú intézményekben, továbbá egy QR-kódos adatbázisépítés a tervezői referenciákra.

A folytatásban Tóth Tibor, a közlekedési szakcsoport elnöke beszámolt a szakcsoport április 18-ra tervezett, kötelező szakmai továbbképzésének előkészítéséről.

A februári egyeztetésen a tagok kijelölték az idei, éves taggyűlés időpontját is, amely május 4-én, csütörtökön 15.30 órakor lesz. Az eseményen elnöki javaslatra a 2024. évi költségvetés-tervezet is beterjesztésre kerül, illetve kötelező végrehajtandóként a kamara vármegyei kamarává alakítása sem maradhat majd el.